Avanti volleybal
is er voor iedereen!
aanmelden

Avanti in een oogopslag

TOT WELKE DOELGROEP BEHOOR JIJ?

• Jongeren t/m 12 jaar: mini volleybal
• Jeugd: 12 t/m 17 jaar
• Senioren: recreatief
• Senioren: competitie

Voor alle teams en groepen geldt: je mag drie keer gratis meetrainen!


JEUGD T/M 12 JAAR: MINI VOLLEYBAL

Op een speelse manier en op aangepast niveau maak je kennis met de beginselen van volleybal.

Heb je de basistechnieken een beetje onder de knie, dan kan het echte spel – met regels – beginnen. Tijdens wedstrijden staan er 4 spelers in het veld, vaak zijn er ook 1 of 2 wissels mee die indraaien. Je staat nooit lang aan de kant.

De trainingstijden voor de mini’s niveaus 4.1 en 4.2 zijn op maandag van 18:00 tot 19:00 uur.  
De trainingstijden voor de mini's niveau 5.1 zijn op dinsdag van 18:00-19:15 uur.
De trainingstijdens voor de mini's niveaus 6.1 en 6.2 zijn op dinsdag van 18:00-19:15 uur. Een extra training is voor niveau 6.2 op donderdag van 17:30-18:30 uur.

De miniteams niveaus 4, 5 en 6 spelen competitiewedstrijden (ongeveer 10 wedstrijden per seizoenshelft). 

Naast het volleyballen organiseert Avanti elk jaar diverse leuke activiteiten voor de jeugdleden: bijvoorbeeld een Sinterklaasfeest, een ouder-kind toernooi en een supergezellig jeugdkamp.

Avanti organiseert verder elk jaar het basisscholenvolleybaltoernooi (groepen 7 en 8) en gastlessen volleybal op de basisscholen (groepen 3 en 4).  

Als je lid wordt van Avanti, betaal je (10 maanden)
Niveau 1 + 2 € 15,00 per maand
Niveau 3 t/m 6 € 16,40 per maand.


JEUGD 12 T/M 17 JAAR

Ben je tussen de 12 en 17 jaar, dan heb je misschien al een sport gekozen; er is immers genoeg keus in Lochem. Heb je nog geen idee welke sport het beste bij je past, of wil je een keer wat anders proberen, kom dan eens vrijblijvend meetrainen. Na 3 trainingen kun je beslissen of je lid wilt worden.

C-jeugd: leeftijd 12 tot 14 jaar
B-jeugd: leeftijd 14 tot 16 jaar
A-jeugd: leeftijd 16 tot 18 jaar

De C-, B- en A-jeugd traint elke dinsdag van 18:00 tot 20:00 uur en heeft op donderdag een 2e teamtraining van 18:30-19:30 uur. Avanti heeft in het seizoen 2023/2024 één meisjesteam: MA1.

Naast de trainingen wordt er natuurlijk ook competitie gespeeld. Het volleybalseizoen loopt van september tot en met april; je speelt dan zaterdags competitie. Actieve en betrokken jeugdleden kunnen een scheidsrechtersdiploma halen. Ook kun je helpen met het trainen van de mini’s; je ontvangt hiervoor een geldelijke vergoeding.

Jeugdleden betalen voor het lidmaatschap € 20,40 per maand (10 maanden).


SENIOREN: RECREATIEF

Wil je eens per week gezellig in teamverband sporten? Avanti biedt, naast het spelen in wedstrijdverband, natuurlijk ook recreatief volleybal. De training bestaat deels uit conditie- en technische oefeningen, gevolgd door onderlinge wedstrijdjes. Dit gebeurt onder leiding van een trainer of trainster.

Momenteel zijn er twee enthousiaste damesrecreantengroepen en een herengroep. De damesgroep "Achterhoek" traint op dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur. De damesrecreantengroep "Recreantencompetitie IJsselstreek" traint pop dinsdag van 20:45-22:15 uur. De heren recreanten trainen op dinsdag van 21:00 tot 22:30 uur.
De damesgroep "Achterhoek" en de heren recreantengroep spelen per seizoen ongeveer 20 competitiewedstrijden. Je hoeft niet per se mee te doen. Alleen trainen kan ook.
De heren recreanten nemen vier keer per seizoen deel aan een recreatieve competitie. Ook hier geldt: alleen trainen kan ook.

De contributie voor recreatieve leden bedraagt (10 maanden).
- dames recreanten "Achterhoek" € 18,75 per maand
- dames recreanten "IJsselstreek" die competitie spelen € 21,75 per maand
- heren recreanten € 20,00 per maand


SENIOREN: COMPETITIE

Avanti neemt met vier teams deel aan de competitie met twee damesteams (2e resp. 3e klasse) en twee herenteams (1e resp. 3e klasse).
Per half seizoen verschijnt er een wedstrijdprogramma waarop voor alle teams de data en aanvangstijden van de te spelen wedstrijden staan vermeld.

Wil je weten hoe de teams het doen in de competitie? Raadpleeg dan de Nevobo zoekmachine op nevobo.nl > competitie > zoeken: Avanti Lochem, of download de ‘Volleybal.nl – Mijn Competitie-app’.

Dames 1 en 2 trainen elke dinsdag van 19:30-21:00 uur.  Heren 1 traint elke dinsdag van 21:00 tot 22:30 uur en Heren 2 traint van 20:30-21:00 uur. De thuiswedstrijden van Dames 1 en 2 worden op de donderdagavond gespeeld. Heren 1 speelt zijn thuiswedstrijden op zaterdagmiddag. De thuiswedstrijden van Heren 2 worden op dinsdagavond gespeeld.

De Technische Commissie bepaalt in welk team een nieuw lid wordt geplaatst.

De contributie bedraagt € 29,15 per maand (10 maanden).

 

LIDMAATSCHAP

Vind je volleyballen na drie keer gratis meetrainen zo leuk dat je lid wilt worden, dan kun je je aanmelden via ledenadministratie@avanti-volleybal.nl. Je ontvangt dan een welkomst e-mail waarin we je verzoeken diverse persoonsgegevens en een digitale pasfoto van jezelf aan te leveren.
 
Als je je aanmeldt als lid ga je nadrukkelijk akkoord met onderstaande:
• je hebt inhoudelijk kennisgenomen van de normen en waarden binnen Avanti (zie elders op de website)
• er zijn veel (vaste) vrijwilligers actief, maar bij incidentele activiteiten verwachten we dat ook jij vrijwillig een bijdrage levert
• je gaat ermee akkoord dat als je Nevobo competitie speelt je uitsluitend per 1 september op kunt zeggen. Indien je toch eerder wilt opzeggen blijf je het restant aan contributie verschuldigd en zal Avanti dit incasseren
• je kunt contributie alleen betalen door middel van een automatische maandelijkse incasso (tien keer per jaar, van september t/m juni).

Bedanken als lid
Het opzeggen van je lidmaatschap moet je schriftelijk of per e-mail uitsluitend melden bij de ledenadministratie: ledenadministratie@avanti-volleybal.nl.
Mondelinge afzeggingen accepteert de vereniging niet, omdat dit tot verwarring kan leiden.
Voor competitiespelers is beëindiging van het lidmaatschap alleen mogelijk aan het eind van het seizoen. Avanti hanteert 1 september als einddatum. Bij gedwongen omstandigheden, zoals verhuizing of een langdurige blessure, neemt het kernbestuur een bindend besluit over de resterende betaling.
Jeugdleden kunnen hun lidmaatschap opzeggen per 1 september of per 1 februari.


WELKOM BIJ AVANTI!